De Ganzenhoeve

Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve is 2 maart 2011 opgericht door Ferdinand en Sandra Boertien en sinds 1 maart 2023 is het stokje overgedragen aan Veerle Mulder. Gastvriendelijkheid staat hoog in het vaandel en dit stralen we samen met het fantastische team uit naar de gasten. Het is altijd gezellig om even een praatje te maken met de (vaste) gasten. De creativiteit in de keuken is groot, buiten de kaart om wordt er veel afgewisseld met seizoensgerechten.

Landgoed De Groote Scheere
Landgoed bij De Ganzenhoeve
Landgoed De Groote Scheere

Landgoed De Groote Scheere is circa 800 hectare groot. Waarvan 600 hectare landbouwgrond en 150 hectare bos. Het landgoed kenmerkt zich door een eeuwenoud landschap met oeroude eiken, zandpaden, houtwallen en karakteristieke oude boerderijen. Er staan verschillende boerderijen, woningen en een landhuis op het landgoed. Een aantal van deze boerderijen is omgevormd tot woonboerderij.

De Groote Scheere is een uniek gebied waarin cultuurlandschap wordt afgewisseld met ontginningslandschap. Dit geeft het landschap een hoop bijzondere karakteristieke kenmerken.

Schapen bij De Ganzenhoeve

Rijke historie

Landgoed De Groote Scheere heeft een rijke geschiedenis en een uniek landschap. In de middeleeuwen was het grensgebied tussen de huidige provincies Overijssel en Drenthe één troosteloos, nauwelijks begaanbaar veenmoeras. Slechts op enkele plaatsen in het veenmoeras was er een doorgang van en naar het noorden. Er waren tussen Drenthe en Overijssel (het toenmalige Oversticht) slechts drie doorgangen: bij Meppel, bij de Ommerschans (Balkbrug) en bij De Groote Scheere.  Het landgoed is daardoor vaak het strijdtoneel geweest.

Meer weten over De Groote Scheere?

Ga naar de website

Ga naar de website

Kom eens langs!

De keuken is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur en er kan de gehele dag zowel pannenkoeken, lunch- en hoofdgerechten gekozen worden van de menukaart.